Tercer dia a Bangkok, El Buda d’Or i MBK

Avui visitarem el Temple del Buda d’or i el MBK. Venim del segon dia a Bangkok.

Ens aixequem ben d’hora de l’hotel i esmorzem a l’Starbucks (molt car, un cafè 80 thb, uns 2’25 €).

Consell: Abans, però, i molt important i recomanem que feu, a un supermercat “Seven 7” hem comprat una targeta Sim per 249 thb (uns 7 €), amb 30 gb i de 30 dies. És rellevant perquè tenir-la i disposar d’internet et permet en qualsevol moment buscar informació, buscar hotels, mapes… Això si, no agafeu la primera targeta Sim que us ofereixen venedors o a l’aeroport. A un “simple” supermercat com és el Seven 7 que trobareu a tot arreu, ni han a preu normal.

Agafem un Tuc-Tuc després de negociar el preu que de 300 thb passem a 150 thb , uns 3 € els dos per anar en direcció el Buda d’Or.

Atenció: Tot i que és mundialment conegut el “regateig” als països asiàtics, la veritat és que tret del transport i les paradetes gastronòmiques i per a turistes, als Tailandesos no els agrada gaire regatejar. Si el preu està marcat, difícil el podràs treure més econòmic. Això si, el transport, si no és oficial amb taxi i taxímetre, sempre s’ha de regatejar, sobretot els Tuc-Tuc, ja que fàcilment et demanen el doble del que realment costa. En un altre espai parlarem d’aquest tema, perquè dona per un article sencer!

> El Buda d’Or

Informació d'interès:
· Horari: 8:00 am a 17:00 pm
· Preu: 40 thb/persona
· Ubicació

Arribem al temple enmig d’un entorn diferent del dia anterior. Aquí l’espai és més reduït, directament està enmig de carrers amples, dins d’un recinte. Anem a la taquilla i paguem el preu establert de 40 thb per persona.

Ens enfilem cap a la part superior del temple pujant moltes escales i vorejant turistes fins que, arribats a la part superior, ens obliguen a deixar les sabates i a anar descalços. Dit i fet, deixem les sabates i entrem a l’espai on trobem el Gran Buda d’Or. Espectacular.

És un Buda enorme, que comptant a base fa una alçada de 5 metres i pesa 5’5 tones. És espectacular i més curiosa és la seva història.

· Història del Buda d’Or

Als anys trenta del segle passat, uns treballs de manteniment a la vora del riu Chao Phraya, a prop del barri xinès de Bangkok, van necessitar la destrucció d’un antic temple abandonat en el qual es trobava en el seu interior una estàtua de Buda de guix, poc atractiva. Per a no destruir l’estàtua, van decidir portar-la a un temple de poca importància anomenat Wat Traimit, al mateix barri xinès. La figura va romandre 20 anys a l’exterior.

Bé, doncs, als anys 50 del segle XX, s’havia de construir un nou edifici i els monjos van decidir posar la figura a dins. Amb una grua per a moure-la, va cedir, va trencar-se un dels cables de subjecció i va fer caure la figura a terra. La destrossa va fer espantar els treballadors i a la gent que hi havia per al voltant i, com que era època de pluges, va caure una gran tempesta tota la nit anegant la ciutat.

La gran sorpresa va venir l’endemà, quan, al tornar al lloc dels fets i avaluar les destrosses, van observar com a través del guix escardat brillava algun tipus de metall. Després d’unes indagacions van esbrinar que a sota el guix, la figura era d’or macís. La notícia va fer la volta a la ciutat i a l’entorn dotant al temple de riquesa, valor i visites com mai.

Curiositat: És una figura que, degut a les guerres, els monjos budistes que van crear la figura, la van forrar de guix perquè passés desapercebuda durant les guerres contra els birmans que assetjaven la ciutat. L'estàtua, de guix, va passar desapercebuda quasi bé més de 200 anys a Bangkok.

Sortim del recinte del Temple i ens dirigim a buscar un Tuctuc perquè ens porti al MBK on dinarem i farem unes quantes compres.

> El MBK

El Market Bangkok és el centre comercial més gran d’Àsia. Literalment t’hi perds, té 7 plantes i es comunica internament amb altres edificis mitjançant ponts i “carrers” elevats per a un ràpid accés entre edifici i edifici.

Entrem per a la planta baixa i després de preguntar, ens dirigim al 4t pis on hi ha un espai per a guardar motxilles i maletes. Durant 4 hores és gratuït, després cal pagar 100 thb/hora.

Tornem a baixar a la planta baixa, ja que hi ha un espai on, pel que sembla, dinen els mateixos Tailandesos, un espai amb diferents barres per a menjar plats casolans a molt bon preu. Al costat, també, hi ha un mercat d’alimentació a granel amb peix i carn autòctona.

Atenció: Al MBK, excepte la gastronomia i tecnologia a la cinquena planta, heu de regatejar si o sí. Estem parlant de les paradetes de roba que es troben als pisos tercer i quart. Són botigues fetes pels turistes, TOT és fals, tot, i al preu que us diguin, traieu-li la meitat, i, tot i això, us “estafaran”.

MBK, Bangkok, Caraalvent.cat
MBK, Bangkok, Caraalvent.cat

Agafem el Minivan de nou per anar fins a Samut Songkhram, la ciutat on hi ha el Mercat Mae Klong. Després d’instal·lar-nos a l’Hotel Alongkorn Hotel by SB ,el millor hotel, qualitat/preu que vam trobar per la zona via Booking i fer-nos una dutxa ràpida, vam sortir a fer una volta per l’entorn i buscar un lloc per a sopar.

Dit i fet, vam sortir a passejar i, de casualitat, ja que el pla és veure el mercat amb el tren l’endemà, a les 21:00 pm va passar el tren. Tot i que no hi havia mercat, ja que era el vespre, vam poder veure circular el famós tren per a les vies on l’endemà hi hauria tot el “merder”.


· Despeses del dia

La despesa total del dia ha sigut de 2727 thb que equival a 74€ els dos:

 • 249 thb Sim Card
 • 285 thb Esmorzar
 • 100 thb Tuc Tuc fins Temple Buda d’Or
 • 80 thb persona entrada Temple Buda d’Or
 • 77 thb Taxi
 • 150 thb Dinar
 • 819 thb Taxi fins Mae Klong
 • 600 thb Hotel
 • 35 thb Súper
 • 171 thb Súper
 • 115 thb Sopar
 • 55 thb Súper

Fins demà! Visitarem el Mae Klong, el famós mercat enmig de les vies del tren!

Ani&Xevi

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *