Segon dia a Bangkok: Temples impressionants

Després d’un molt bon descans per a recuperar hores de son i “Jet Lag”, ens despertem a les 10:30 am per a dirijir-nos a esmorzar i dirigir-nos als temples. Recordem que venim del primer día a Bangkok.

· Principals Temples de Bangkok

> El temple del Buda esmaragda al Gran Palau Reial de Bangkok

Informació Ràpida:
· Horari: 8:00 am a 18:00 pm
· Preu: 500 thb per persona (uns 14€) i 200 thb (5,50€) la audioguia
· Ubicació

En primer lloc, i, un cop esmorzats ens dirigim cap a la zona dels temples. A continuació, i, per proximitat, decidim començar pel gran temple del Buda esmaragda al Gran Palau Reial de Bangkok.

És el temple més important Bangkok: el What Phra Kaew, dins del complex Gran Palau Reial. És el temple budista més sagrat de tot Tailàndia i on es realitzen les cerimònies de més alt nivell i també les investidures dels patriarques suprems de Tailàndia (la màxima autoritat budista), així com les coronacions reials.

Atenció: Preneu nota i seguiu les normes establertes de cara a la vestimenta, són molt exigents en els temples i està prohibit entrar amb pantalons curts i ensenyant les espatlles, tant per a homes com per a dones.

Tot i això, si tens un “descuit”, a les portes del temple sempre i trobaràs venedors ambulants que molt agraïts et vendran la roba que necessitis.

Certament, el nom oficial del temple és Wat Phra Si Rattana Satsadaram, que significa: “El temple que conté la meravellosa joia del monestir del mestre diví”. Us preguntareu… Quina és aquesta joia? Doncs el Buda esmaragda. Una petita figura de 66 cm ubicada a la part superior de la trona d’un Buda Gautama assegut en posició de “loto” esculpida en jade, que no esmaragda tal com indica el seu nom, vestit amb roba d’or.

Abans, però, de veure la gran joia del temple, seguim els punts que ens marca l’audioguia per a anar seguint la història. Per exemple, observem que al voltant del temple on hi ha el buda esmaragda, hi ha diversos temples més petits, i la guia ens explica que són temples on hi ha relíquies i ofrenes d’altres reis i emperadors al Buda esmaragda.

· El Buda Esmaragda

Finalment, un cop arribem al punt 12 del mapa de l’audioguia, arribem al punt de la joia de la corona. El Buda esmaragda. L’entrada està dividida en 3 petites entrades, la qual la del mig està tancada, i és que es veu que per allà només i passa la reialesa quan ha de canviar el vestit d’or a cada canvi d’estació de l’any.

L’interior del temple és preciós, de marbre, i al costat de la part inferior del Buda esmaragda es poden veure altres figures de Buda així com diverses decoracions i ofrenes. Val a dir que des de baix, el Buda esmaragda es veu bastant petit!

Tot seguit, sortim i un cop acabada l’audioguia, la tornem (Atenció: et cobren 200 thb si es passa de 90 minuts) i ens dirigim a l’exterior en direcció al següent temple: El Wat Pho.

> Temples Wat Pho i Wat Arun

· Wat Pho

Informació Ràpida:
· Horari: 8:00 am a 18:00 pm
· Preu: 200 thb per persona (uns 5'50€)
· Ubicació

El Wat Pho és un temple que està just al costat del Gran Palau Reial, només hem de sortir del recinte i anar al carrer contigu. Així doncs, venint de les instal·lacions del Gran Palau Reial, trobem bastant més descuidat aquest tempe, està més deixat i els petits temples interiors no són tan bonics i amb tants detalls. D’altra banda, el preu de l’entrada és molt més econòmic.

Ni tant sols et donen un mapa… el que faig és fer una foto al mapa de l’entrada i així ens podem guiar per dins del temple. A més, tampoc hi ha audioguies.

Mapa recinte Temple Wat Pho, Bangkok, Caraalvent.cat
Mapa recinte Temple Wat Pho, Bangkok, Caraalvent.cat

Realment, el punt d’interès d’aquest Temple és la figura del Buda estirat. Un figura enoooorme i gegant d’un buda estirat i recolzat sobre el colze dret. A més, és tot de color daurat (que no or).

Per acabar i vista la gran atracció, fem una volta més i decidim sortir en direcció al tercer gran temple de la zona, el Wat Arun.

· Wat Arun

Informació Ràpida:
· Horari: 8:00 am a 18:00 pm
· Preu: 100 thb per pesona (uns 2,60€)
· Ubicació

El temple Wat Arun està ubicat a l’altra banda del riu, per tant, des d’un carrer que està al costat del Gran Palau Reial i el qual trobaràs fàcilment preguntant directament per “Wat Arun” a qualsevol tailandès, has d’agafar una petita barca per 10 thb per persona i la qual et travessa el riu en uns 5 minuts.

· Característiques

En primer lloc, un dels elements més destacats és la seva alçada, de 82 metres, que es pot veure des de diferents indrets de la ciutat i és la torre (Prang) més alta de Bangkok. A més, l’arquitectura del temple és d’estil Khmer i recorda als temples de Cambodja.

Com a resultat, el Wat Arun es considera el temple més elegant i destacat de Bangkok. És per això que va ser construït per artesans que van decorar tot el temple amb un trencadís de porcellana de diferents colors amb motius florals, tot importat de la Xina.

A més, a les cantonades del temple es poden trobar quatre Prangs de menys alçada assenyalant cada un dels punts cardinals. També, al pis superior de la façana hi ha quatre estàtues del Déu Hindú Indra cavalcant sobre l’elefant Erawan. Tocant amb les torres, es pot trobar la Sala d’Ordenació, on està ubicada la imatge del Buda Niramitr, teòricament dissenyat pel rei Rama II.

Per acabar, el Wat Arun és un Temple Reial de primera classe que existeix des del període del Regne Ayutthaya. Per aquest motiu, durant un temps va acollir el Buda Esmaragda, vinguda des de Vientiane i que avui es conserva a l’interior del Gran Palau Reial.

A l’espai del temple Wat Arun hi ha un espai amb un bar per a relaxar-se de la calor i també unes quantes botigues per a turistes on i trobareu souvenirs i, fins i tot:

Curiositat: Hi ha, als voltants dels temples i per llogar, uns vestits d'estil cerimoniós bàsicament per a dones, es ficaven per a fer-se les fotos als temples amb el vestit de l'època i adornades per l'ocasió. Molt curiós.

Finalitzat el temple, tornem a agafar la barca per a travessar el riu i ens dirigim a l'hotel per a dutxar-nos, descansar, canviar-nos i sortir a sopar pels entorns.

> Preus entrades als Temples

 • Palau Reial de Bangkok: 500 thb per persona (uns 14€) i 200 thb (5,50€) la audioguia.
 • Temple Wat Pho: 200 thb per persona (uns 5’50€)
 • Temple Wat Arun: 100 thb per pesona (uns 2,60€)

· Despeses del dia

La despesa total del dia ha sigut de 2944 thb que equival a 82€ els dos:

 • 113 thb Súper
 • 500 thb /persona Temple Grand Palace
 • 200 thb Audioguía
 • 168 thb dinar
 • 200 thb /persona Temple Wat Pho
 • 100 thb /persona Temple Wat Arun
 • 150 thb tuc tuc
 • 113 thb súper
 • 300 thb sopar
 • 300 Massatge als peus

Fins demà! Demà farem el tercer i últim dia a Bangkok!

Ani&Xevi

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *