Mae Klong, espectacular mercat a la vía del tren

Venim del tercer día a Bangkok i començem el nostre quart dia a Tailàndia.

Ens llevem ben d’hora, ja que el mateix dia que en teoria havíem planificat visitar el Mae Klong, anar al mercat flotant d’Ayutthaya i, després de dinar, baixar direcció Kui Buri National Parc, creiem que no hi haurà temps a fer-ho tot.

Així doncs, decidim prescindir del mercat flotant, ja que llegint a diversos llocs veiem que, tot i que és bonic, està fet completament per a turistes i que, si et toca una barca amb motor, les dues hores de volta se’t fan eternes ofega’n-te amb el soroll i els fums del motor. Per tant, decidim veure el Mae Klong i tot seguit anar en direcció el Kui Buri National Parc.

· Mapa del Mercat Mae Klong

> El Mae Klong

Informació Ràpida:
· Horari: 8:00 am arriba el primer i marxa a les 8:30 am. El segúent és a les 9:00am i marxa a les 9:30 am. De totes maneres hi ha alguns bars a l'entrada del carrer que marquen els horaris.
· Preu: Gratuït
· Ubicació

En primer lloc, arribem a la via a través d’un accés des d’una intersecció bastant concorreguda, observem multitud de turistes que ja a primera hora com nosaltres s’hi acosten i entrem al carrer estret on hi ha la via. És estret i molt concorregut, l’andana no fa més d’1,5 metres i just al mig hi ha la via.

És molt curiós i és que si no t’hi fixes, mai semblaria que hi ha una via al mig, el lloc està molt ple de parades, és parada rere parada, d’alimentació bàsicament i fruita.

· Arriba el tren al Mae Klong

Arriben les 9:00 am del matí i, després d’una sirena uns minuts abans, veiem com a correcuita totes les parades comencen a recollir. Primer els tendals i després els mobles i les safates que tenen avançades a la parada.

A ambdues bandes de la via hi ha una línia groga que assenyala el límit en el qual el tren no et tocarà, per tant, toca quedar-se rere la línia.

· Arribada

Arriba el tren i passa, literalment, a escassos centímetres de nosaltres, va lent i podem observar el conductor com saluda i la gent de dintre com també, igual que nosaltres, està gravant l’escena.

Un cop el tren ha passat, tots els paradistes tornen a muntar la paradeta ràpidament i en uns 20 segons aquí sembla que no ha passat res!

Mercat Mae Klong, Caraalvent.cat
Mercat Mae Klong, Caraalvent.cat

Vist Mae Klong, marxem cap a Kui Buri al National Parc Elephant Watching

Un cop vist el mercat, fem un cafè i, després de preguntar a uns policíes per a la parada d’autobús, negociem un Tuctuc perquè ens porti fins allà, ja que queda als afores de la ciutat, a uns 4 km. Ens du per 60 thb (1,70 €).

Un cop a la parada de busos (Minivan), ràpidament una parella de tailandesos que entenem que treballen d’això i s’enduen la seva comissió, ens pregunten a on anem, els i diem Kui Buri, ens diuen el preu de 400 thb (11 €) els dos, diem que okay i en 5 minuts parava una Minivan en la nostra direcció. Després de pagar al xofer, aquest feia canviar de lloc a uns tailandesos per a deixar-nos lloc a nosaltres. Molt curiós… entenem que s’enduen comissió perquè paguem més al ser turistes. Tot i això, és un bon preu, són quasi 3 hores de trajecte i uns 400 km.

> Kui Buri National Parc Elephant Watching

Informació Ràpida:
· Horari: Només de 14:00am a 17:00pm
· Preu: 200 thb/persona (5,50€)
· Preu del "Ranger" (cotxe safari): 850 thb/cotxe (24€)
· Ubicació

El parc nacional d’elefants de Kui Buri és l’únic indret on els elefants estan completament en plena llibertat. A Tailàndia hi ha diversos parcs naturals i zones on pots trobar elefants, però en completa llibertat i amb l’anècdota de si en veuràs algun o no, només és a aquest parc nacional.

La Minivan et deixa enmig de la carretera, a la parada de Kui buri, que és el poble. El parc nacional queda més a l’interior. Trobem una moto-taxi a la mateixa parada que ens portarien fins al parc nacional per 100 thb (3 €).

Atenció: Vam tenir un problema amb la moto-taxi, concretament amb el preu. Quan vam parlar amb ells, els i vam dir i repetir, molt clarament, que el preu eren 100 thb, ells demanaven 200 thb. Bé, doncs, el trajecte cap problema, però quan vam arribar al parc nacional, ens deien que aquest no era el preu que havíem pactat, que eren 600 thb. Clarament, ens volien estafar i “jugaven” a que allà a l’entrada del parc hi havia els forestals i guàrdies. Després d’enfadar-nos molt, oferir primer 200 thb, no marxaven, 300 thb, no marxaven, vaig agafar 100 thb més, total de 400 thb (11 €), i els i vaig dir que no apujaria res més el preu, per mi com si es quedaven allà. Van marxar. Important, pactar molt bé el preu abans d’anar a un punt concret.

Així doncs, l’entrada al parc com dèiem és de 200 thb (5,5€) per persona, molt important portar els diners en metàl·lic. En segon lloc, l’altre càrrec que s’ha de tenir en compte és el del cotxe Rànger que et porta a fer el safari, val 850 thb, uns 24 €, i aquest preu és per a cotxe. Per tant, la idea és pagar el Ranger entre tots els que i pugeu, màxim 6 places. Tot i que a l’arribar estàvem sols, uns 15 minuts abans de començar el safari va arribar una família d’Austríacs i els vam demanar compartir cotxe i molt amablement van acceptar. Així doncs, el Rànger ens va acabar costant a nosaltres dos 250 thb, uns 6 €. Perfecte!

Consell: Intentar trobar gent a l'entrada del parc natural per a compartir cotxe Rànger, ja que així el preu de 850 thb/cotxe és a compartir. Ells, molt espavilats, et diran que no pots compartir, però entre les 6 persones que pugen al Rànger, us fiqueu d'acord i finalment no et diuen que no.

· El Safari

Pugem al Rànger i finalment comencem el Safari! No ens prometen res, els guies comenten que el dia anterior només van poder observar un elefant i de lluny, però que mai se sap. Després d’uns 15 minuts de safari i a la llunyania, la guia ens assenyala cap a un punt bastant llunyà i, efectivament, hi havia un elefant fent de les seves! Creiem que menjava… tots ens fiquem de seguida a fer fotos, amb zoom, ja que potser era l’únic elefant que vèiem. Aleshores és quan via ràdio, comenten a la guia que han vist una quinzena d’elefants. Ens pregunta als turistes si i volem anar, però, que si anem a aquell punt, no podrem seguir la ruta establerta del zafari, ja que era un punt anterior que ja havíem passat. Diem que si, que cap problema, així que som-hi!

Finalment, arribem al punt i… pam!, entre 15 i 20 elefants estan creuant tota una esplanada que podem observar perfectament davant nostre com si fos un quadre. Elefants petits, grans, femelles i algun mascle, aquest últim més difícil de veure, amb llargs banyes de marfil. Tots ells corrent i cridant en plena llibertat i natura, menjant, netejant-se…. i no paraven de venir elefants, finalment en vam veure més de 30! Una passada.

Un cop contemplar-los més d’1 hora i omplir de memòria les càmeres de fotos, i comptant que comença a ploure, decidim tornar a l’inici i donar per a finalitzat el safari.

Un taxi (no més moto-taxis) per 500 thb (12’50 €) ens torna a la carretera principal de Kui Buri i allà a la mateixa estació que ens havia deixat la Minivan, n’agafem una igual per 190 thb (5 €) els dos que ens portaria després de 4 hores de trajecte fins a Chumpon.

> L’hostal a Chumpon

Dormim a l’hostal @At Night prou bé qualitat, preu per 590 thb (15 €) on la propietària ens ajuda en tot i més per a agafar el tiquet per anar a Koh Tao, ens demana també el taxi que ens portarà. Molt amable i simpàtica, i les habitacions que són com uns apartaments, prou nets, amb aire condicionat i bon lavabo i dutxa interior. Recomanable!


· Despeses del dia

La despesa total del dia ha sigut de 3240 thb que equival a 89€ els dos:

 • 100 thb Esmorzar
 • 60 thb Tuc Tuc
 • 400 thb Minivan fins Kui Buri
 • 400 thb Moto Taxi fins el parc nacional
 • 400 thb Entrades parc
 • 250 thb Ranger Safari
 • 60 thb dinar
 • 500 thb Taxi per tornar a Kui Buri
 • 100 thb súper
 • 190 thb Minivan fins a conexió
 • 190 thb Minivan fins a Chumpon
 • 567 thb Hotel

Fins demà! La idea és agafar el ferry al port de Chumpon per anar ja cap a l’Illa de Koh Tao!

Ani&Xevi

· Vídeo resum

Vídeo resum Mercat Mae Klong, propietat de Caraalvent.cat

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *