Informació essencial per a viatjar a Tailàndia

Espai per a detallar informació escencial i pràctica de cara al viatge a Tailàndia.

> Informació mapa de Tailàndia

Mapa amb informació de Tailàndia, Caraalvent.cat
Mapa amb informació de Tailàndia, Caraalvent.cat

> Informació sobre el Visat

Per començar, per entrar a Tailàndia no es necessita Visat. Ara bé, l’estança màxima és de 90 dies i és gratuïta. D’altra banda, pot ser que a l’entrada a immigració et demanin si tens previst un vol de sortida. Per evitar circumstàncies, nosaltres prèviament vam calcular més o menys els dies que estaríem al país i vam comprar un vol d’Hat Yai a Singapur, ja que són vols interns i econòmics que ens va sortir per 30 € cadascú i a les dolentes, només perds 30 € si no agafes el vol per canvi de plans.

> Ruta

Escollir bé la ruta que faràs dependrà bàsicament dels dies que tinguis de vacances. En primer lloc, si vols creuar tot el país i fer tot el Nord fins al Sud, necessitaràs ben bé mínim un mes. El Nord és més verd i muntanyós i el Sud més de platges i illes. Els dos són molt bonits, i molt turístics, així que no et faltarà de res.

Nosaltres, personalment i amb la intenció de visitar Malàsia i prioritzar platges, hem decidit creuar la part del Sud de Tailàndia.

· La nostra ruta:

> Moneda

Tailàndia funciona amb el Baht tailandès (thb). Per a més informació, en aquests moments 1 thb equival a 0,028 € (Estiu 2022).

Aqui tens disponible un conversor de divises actualitzat

El baht, ínformació moneda de tailàndia, Caraalvent.cat
El baht, ínformació moneda de tailàndia, Caraalvent.cat

> Comunicació / Internet

Així com a d’altres viatges no hem precisat targeta Sim i connexió a Internet contínuament, sinó que amb el WiFi dels hostals, hotels i bars, ja fèiem, i és cert que els primers tres dies vam tirar així, és cert que vam veure que seria millor comprar-ne una. Per començar, la informació a buscar és bastant elevada, en qualsevol moment necessites cercar quelcom a la xarxa ja sigui informació relacionada amb cultura, amb horaris o bé comprar o reservar bitllets d’autobús o d’hotel. També, sobretot, per a demanar per exemple un taxi mitjançant Bolt, que és l’aplicació tipus Uber que tenen a Tailàndia i que, per un preu tancat i molt raonable, et recullen en uns minuts i et porten a la teva destinació.

Així doncs, dit això, recomanem agafar una Targeta Sim. En primer lloc, veureu que hi ha diverses companyies que ofereixen els seus serveis per diferents dies. Així doncs, mitjançant els següents enllaços podeu comprar-ne la que més us interessi: Comprar Targeta Sim o clicant la imatge inferior:

Sim Card Europe
my European SIM de Bouygues Telecom
O2 Go Card

> Guies Tailàndia

Clàssica guia de Lonely Planet actualitzada
Guia Visual Tailàndia amb moltes imatges i informació per a planificar bé la ruta
La tradicional guia blava en aquesta cas de Tailàndia. Poc visual però amb moltíssima informació

> La Maleta

Per començar, tria bé el que t’enduràs, si vas de “motxillero”, emporta’t el just i necessari. Pensa que a Tailàndia la roba és molt econòmica si la negocies abans, i sortiràs del país amb diverses peces de roba.

· Exemple personal:

 • 1 pantaló llarg de Trekking
 • 1 pantaló llarg xandall
 • 4 Pantalons curts (2 tipus xandall i 2 pantaló)
 • 8 Samarretes
 • 1 Camisa estiuenca
 • 2 tovalloles petites
 • 1 Xancla
 • 1 Bambes esportives
 • 1 Escarpins
 • 1 Equip Snorkel
 • Neceser
 • Roba interior
 • 2 Parells de mitjons

No obstant, de tot el material agafat, no en vaig fer servir qüasi bé la meitat: els 2 pantalons llargs, la camisa estiuenca, 3 de les 8 samarretes, els escarpins i els mitjons. Per tant, penseu bé què porteu i no us passeu amb la maleta o pesarà massa. Així doncs, la meva motxilla pesava 12 kg i els dies que estàvem tot el dia fora al final es feia pesada.

> Els vols

Per començar, és evident que si s’agafen amb temps, surten més econòmics. Com a buscador hem fet servir Skyscanner en mode incògnit i podeu buscar bitllets d’anada i tornada o per separat.

És més, la nostra experiència personal va ser d’agafar només vols d’anada, en el nostre cas, el mes de juliol de 2022 i ens va sortir el bitllet amb 2 escales (Amsterdam i Delhi) per 600 €.

La tornada la vam deixar oberta i, finalment, d’un dia per l’altre la vam agafar per sortir el dia 25 d’agost i, fent 2 també 2 escales, va sortir per 700 €.

Així doncs, la nostra anada i tornada, comptant que els preus han pujat aquest 2022 a causa de l’època post-covid, i agafant els vols a última hora, han costat 1300 € anar i tornar/persona.

> Transport Públic

Podreu comprar els tiquets de Bus a la Web de 12go sense cap mena de problema. Funciona molt bé i així t’assegures un lloc a l’autobús!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *