Cuba: L’illa més gran de les antilles

> Preparació del viatge a Cuba

Quan et plantejes un viatge tant lluny com és Cuba, has de llegir i informar-te ja sigui per internet o mitjançant les diverses guies que hi ha per així marcar-te una ruta amb uns objectius (veure informació bàsica).

Per començar, el teu viatge a Cuba estarà marcat per la seva gent. Després de tot, el cubà és apassionat i efervescent, el cubà és hospitalari, imaginatiu, alegre i desprejudiciat, és exemple d’una clara i viva intel·ligència i és amic de les bromes i les festes. Sens dubte, amb un exquisit paladar, és de gaudir la típica gastronomia cubana conformada per menjars com els “Tamales”, Bunyols o el Porc Rostit, sempre acompanyats d’un bon cafè, un “puro” artesanal o una beguda refrescant com el Ron, el Daiquirí, el Moji Cuba Lliure o una Pinya Colada.

· L’illa

Localitzada al mar Carib, l’illa de Cuba generalment és la destinació perfecta per a aquells que busquen unes vacances plenes d’història i cultura combinades amb altes dosis de sol, platja i guateque. En particular, els viatges a Cuba sempre evoquen el seu passat colonial, avui dia molt present a molts dels carrers i ciutats de l’illa.

La capital del país, La Habana, va ser una de les set ciutats conquerides per la Corona espanyola a l’illa. Al nucli antic conegut com l’Havana vella queda reflectida l’arquitectura colonial de llavors. En temps de colonització d’Amèrica, la ciutat quedava protegida sota el Castell del Morro, situada a la seva costa i blindant la ciutat davant de possibles invasions.

En el viatge a Cuba no pot faltar visitar Trinitat, la ciutat dels colors que va ser una de les més pròsperes de les Antilles així com tampoc pot faltar Cienfuegos, la ciutat fundada pels colons francesos i declarada patrimoni cultural de la humanitat; els Mogotes del parc nacional de Viñales; Santa Clara, ciutat presa pel Che Guevara; Cayo Santa Maria, una petita illa situada al nord amb impressionants platges o Santiago de Cuba, la segona ciutat més gran ubicada a l’oest del país.

En aquest mapa de CUBA trobaràs marcats els principals punts d’interès de l’Illa.


· RESUM EXPRESS PER ENTRAR A CUBA

· Requisits d’entrada: Obligatori el Visat per entrar
1) Visat o targeta turística expedit pel consolat cubà acord amb les activitats a realitzar i el temps de durada d’estada a l’illa.
2) Passaport (ha de ser vàlid almenys 6 mesos després de la data d’entrada a Cuba).
3) Bitllet d’anada i tornada.
4) Assegurança de Viatge mèdic amb cobertura per enfermetat.

> Prepara la maleta

Cuba és un país tropical, per tant, a la teva maleta no hi pot faltar, la roba d’estiu, el banyador i sandàlies, una farmaciola amb les medicines essencials. De vegades pot resultar difícil trobar alguns medicaments a les farmàcies Cubanes, per la qual cosa la recomanació és portar des del teu país el següent:

· Repelent per a mosquits o “parxes” anti-mosquits
· Pastilles per a possibles diarrees i problemes estomacals (fortasec..)
· Laxant (a vegades estar tant lluny de casa pot esdevenir en un greu problema)
· Ibuprofè, paracetamol…
· Protector solar
· Antisèptic per a curar i netejar petites ferides (Betadine)

Per a descomptat, qualsevol medicament que necessitis prendre de manera regular queda, en qualsevol cas, sota la teva responsabilitat.

Carrer Obispo, La Habana – locosporcuba

> El nostre itinerari per Cuba

Per començar, l’itinerari recomenat per a visitar l’illa de Cuba pot variar depenent dels dies d’estada i del punt d’entrada al qual accediu al país. En altres paraules, partint com a punt d’entrada l’Aeroport de l’Havana o Varadero, la llista següent és la ruta típica del viatger a l’illa per a uns 15-20 dies.
Cal destacar, però, que seguint aquesta ruta no dóna temps material per visitar Santiago de Cuba.

· Primera meitat del viatge:

· Primera parada: La Habana
Per començar, és la Ciutat que no ens podem perdre de cap de les maneres, i de la qual recomanem un mínim de 3 dies d’estada.

· Segona parada: Pinar del Río i Viñales
De l’Havana i després d’unes 3 hores amb cotxe, arribem a Pinar del Río i Viñales. Sens dubte aquesta és la segona parada de la ruta la qual recomanem estar mínim 2 dies per visitar les coves, les rutes amb bicicleta oa cavall, visitar les plantacions de cigars, el cayo Jutia i els Mogotes.

· Tercera parada: Trinidad
El trajecte més llarg de la ruta. Després d´unes 8 hores de cotxe arribem a Trinitat. A continuació aconsellem una estada mínima de 2 dies, i no oblideu visitar l’entorn del poble, la cova, la cascada del cubà o platja Ancón. Val a dir que a 1 hora abans d’arribar a Trinitat, es troba Cienfuegos, el qual podem parar primer allà i després baixar a Trinitat oa la inversa com aquí expliquem.

· Segona meitat del viatge

· Quarta parada: Santa Clara pasando por Cienfuegos
Direcció Santa Clara podem parar a passar el dia a Cienfuegos. Per pròpia experiència podem aconsellar no passar la nit, ja que visitar el centre o el dic no pot portar més de mig dia. Arribats a Santa Clara després d’unes 3 hores de viatge, recomanem estar al poble mínim una nit i no perdre’s el centre del poble, el mausoleu del Che, el tren blindat ia la nit el Pub Guateque.

· Cinquena parada: Cayo Santa María o Varadero
Finalment, acabem la ruta amb un merescut descans a les platges de Varadero o el Cayo Santa Maria. Especialment, aconsellem passar-hi mínim una nit per anar tranquils.

· Sisena parada: La Habana
De tornada a la ciutat per acabar el viatge i anar cap a l’aeroport per a la tornada. Aquí també aconsellem estar una nit per finalitzar el viatge a la ciutat més captivadora de Cuba.


> Moneda: Informació sobre la moneda cubana (CUC i CUP)

A Cuba existeixen dues monedes:

– El PESO CONVERTIBLE (CUC) és la moneda que més s’utilitza.
– Equival al dòlar americà, però el canvi de dòlars a CUC està afegit a Cuba amb un 10 %.
– El millor que pots fer és canviar euros al teu país i portar directament els CUC a Cuba.

– El PESO CUBANO (CUP), moneda que s’utilitza bàsicament per a pagar als mercats a l’aire lliure, taxis comunitaris, botigues petites dels propis cubans…
– La majoria de botigues i restaurants es pot pagar afortunadament amb ambdúes monedes.

– Per UN CUC es donen 24 pesos cubans (CUP).

En resum, la moneda de l’estranger és el CUC i la del cubà resident el CUP

>> Click a aquí per a llegir l’artícle complert

> Internet

Recomanem comprar una Targeta Sim abans del viatge, ja que a Cuba només hi ha connexió WiFi (i molt dolenta) a alguns parcs públics. Malgrat tot, existeixen diverses companyies que ofereixen serveis dInternet a lestranger variant dies, GB de descàrrega i velocitat. Deixem a continuació uns enllaços perquè pugueu comprar la que més us interessi: Comprar Tarjeta Sim o fent clic a la imatge inferior:

Sim Card Europe

> Guía de Cuba

A continuació et deixem unes quantes guies perquè t’informes bé en tot moment del país:

Guía Visual de Cuba
La guía de Lonely Planet
Andar por Cuba, un viaje en Auto

> Gastronomía

Tot i que la base del menjar cuban és la cuina espanyola, hi ha clara influència dels africans, que van aportar a la cuina cubana noves formes de preparar aliments així com nous ingredients.

Algunes especialitats:

Moros i Cristians, arròs amb frejols negres estofats.

Garrí, cria de porc rostit o fregit.

Ajiaco, una mena de ragú de taxajo i carn salada acompanyada amb vegetals, blat de moro, plàtans verds i papes.

Ropa vieja“, vegetals amb carn

> La Beguda

Certament, una de les begudes més famoses del món, el rom, va sorgir a Cuba, no hi ha cap dubte de que hi ha de moltes qualitats, marques i graduacions. El més famós és l’Havana Club.

Et recomanem tastar el cafè, de gran qualitat, que se serveix espès i concentrat, en petites quantitats i sense sucre.

Per a la calor el nostre suggeriment és un Mojito, un popular còctel fet amb rom, sucre, llimona, menta o menta i aigua mineral.

Deliciós i fresc!

Demà començem el nostre viatge arribant a La Habana!

Xevi&Ani

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *